måndag 13 juni 2011

En kreativ bild - vad är det?

Tänk dig att en vän kommer, glädjestrålande och visar dig en bild. "Detta är jag! Ser du hur positiv och målinriktad jag ser ut? Nej, det är inget porträtt,.det är en mer beskrivande bild, den har något att säga mig. den är helt personlig, Gunn-Britt, hon som gör bilderna. sade att hon inte ville få någon information av mig, bara förnamnet.
Hon tände ett ljus och kände efter inom sig. så tog hon pennan i sin vänstra hand och började rita. Det kommer alltid någon form eller symbol som jag börjar med. sedan går ritandet av sig självt.
Hon ville prata om alldagliga saker medan hon gjorde bilden färdig. När hon var nöjd, tog hon fram akvarellpennor och färglade bilden, pensel doppad i vatten, varje färg målades för sig. mycket noga. Som avslutning skrev hon mitt namn och datum och sitt eget namn.
Hon räckte mig bilden och frågade om jag kunde känna igen mig. Vi diskuterade olika aspekter och hon ville att jag skulle säga det som först kom upp för mig.
Om du visste hur förvånad jag blev när ........ fanns med i bilden. Hon kände inte mig alls, men ändå hade hon fångat det som jag kände igen,
Ska du inte beställa en egen bild?"

Så här kan det gå till när jag har en person framför mig, på mässa eller hemma. De flesta beställningar har kommit per telefon.
Jag blir alltid lika glad och överraskad över hur fina alla bilder blir och att jag får positiv bekräftelse från den som beställt.
Många fina berättelser kommer i samband med tolkningen av bilden. Jag är mycket tacksam över denna gåva som jag inte visste att jag hade. En gåva som har mycket att ge till andra och förståss, mig.

När du ringer , eller mailar för att beställa, eller när du har fått bilden, kan vi diskutera olika saker.
Tel: 0480-26552, Sol1(at)live.se

Det finns mycket att säga om det intuitiva, men det gäller att släppa taget och göra sig tom inför det som ska göras.
Vill du beställa en bild i A5-format kostar den 300:- En liten "provapåbild", som jag gör på mässor 150:-

1 kommentar:

  1. Jag visar prov på några bilder som jag har gjort.
    Fotot är jag med en kvinna som får en bild ritad.
    Vi är på en mässa i Kalmar.

    Ge kommentarer! Tack.

    SvaraRadera